Ce aranjamente florale oferim in luna Martie-luna Martisor?

In lumea florilor, martie este cunoscuta ca luna Martisorului, celebrare a renasterii naturii si a schimbarii sezonalitatii. Este considerata a fi luna de ceremonii, florile avand un rol important în celebratie.

Acestea sunt oferite cadou de la unul la altul, in semn de recunostinta, prietenie si iubire. Din aceasta perspectiva, florile oferite in aceasta luna reflecta sentimentele celui care le daruieste.

Iata o lista cu flori ce se ofera in luna Martisorului: Anemone, Sânziene, Narcise, Lalele, Trandafiri, Toporasi, Zambile, Iasomie, Primula si Ghiocei.

Anemonele simbolizează anticiparea, iar sânzienele sunt simboluri ale bucuriei și prospețimii. Narcisele anunță începutul primăverii și oferă energie. Trandafirii sunt simboluri ale feminintatii si a frumusetii. Toporasii sunt simboluri ale spiritului păcii. Zambilele simbolizează iubire și puritate. Iasomia reprezinta entuziasmul și curatenie sufleteasca. Primulele aduc simboluri de speranta si curaj, iar ghioceiisimbolizează libertate.

Fie ca este vorba despre cadouri de Martisor sau, pur și simplu, dorinta de a bucura persoana iubita, florile sunt o moștenire a naturii. Alegerea unor flori potrivite in funcție de eveniment și sentimentele tale poate transforma orice petrecere intr-una de neuitat.

Prin urmare, daca sunteti in cautarea florilor pentru luna Martisor, speram ca acest articol sa va ajute sa alegeti acele flori care sa exprime cel mai bine sentimentele dumneavoastra.